>Yhdistys on avoin jokaiselle niin kauan kun hän ei tietoisesti toimi yhdistyksen tarkoitusta tai päämäärää vastaan ja/tai tee yhdistyksen vahingoittamiseksi tarkoitettuja tekoja. Jäseneksi voidaan hyväksyä yksityinen henkilö tai oikeuskelpoinen yhteisö.
>Jäseneksi liittyvän tulee ilmoittaa henkilötiedot ensi sijassa yhdistyksen jäsenistön edustajalle tai muulle johtokunnan jäsenelle, sekä maksaa jäsenmaksu yhdistyksen juoksevien kulujen tilille.
>Yhdistyksen johtokunta hyväksyy jäsenet hakemuksen perusteella.
>Jäsenmaksu on 10 euroa vuodessa.
Lisäys 30.4.2019:
>Jotta yhdistyksemme jäsenistössä säilyisi henkilökohtainen ja tuttavallinen ilmapiiri, jäsenyyden hyväksymistä edellyttää se että jäsenyyttä hakeva enkilö osallistuu johonkin yhdistyksen tapaamiseen jossa voi tavata muita yhdistyksen jäseniä ja tutustua heihin.
>Näissä tapaamisissa uuden jäsenen tulee saada tilaisuus kertoa tapaamisessa läsnäoleville jäsenille motivaatioistaan liittyä yhdistykseen sekä mistä yhdistyksen toiminnassa ensisijaisesti on kiinnostunut. Jos jäsenellä on joitakin erityistaitoja tai resursseja joita voi ajatella tuovansa yhdistyksen arsenaaliin, nämä voidaan myös mainita.
>Muut läsnäolevat jäsenet voivat vuorostaan esitellessään itsensä kertoa omista syistään olla mukana yhdistyksessä.
>Jäsenhakemuksen loppuunviemistä varten uuden jäsenen tulee motivoida liittymisensä myös kirjallisesti, muiden tietojen ja jäsenmaksun luovuttamisen yhteydessä.
**Tukijäsenyys**
>Tukijäseneksi voidaan hyväksyä yksityinen henkilö tai oikeuskelpoinen yhteisö, joka haluaa tukea yhdistyksen tarkoitusta ja toimintaa.
Lisäys 30.4.2019
>Passiiviseksi tukijäseneksi liittyminen ei edellytä jäsentapaamiseen osallistumista, eikä myöskään anna kaikkia jäsenyyden tuomia oikeuksia ja etuja.
>Tukijäsen saa halutessaan tietoa yhdistyksen tapahtumista mutta ei pääsyä esimerkiksi yhdistyksen dokumentteihin tai jäsenten keskeisiin keskusteluryhmiin.
>Mikäli tukijäsen haluaa tulla mukaan yhdistyksen toimintaan, hän voi hakea erikseen tavanomaiseksi jäseneksi jolloin pätee sama menettely sekä edellytykset kuin uudella jäsenellä, jäsenmaksua lukuunottamatta.
### Hakemus jäsenyydestä
>Hakemus jäsenyydestä tehdään sähköpostitse, kirjeitse tai lomakkeella yhdistyksen kotisivuilla. Hakemuksessa tulee käydä ilmi tulevan jäsenen koko nimi, osoite, puhelinnumero sekä sähköpostiosoite.
>Jäsen saa hakemuksessaan mielellään myös kertoa miksi haluaa jäseneksi sekä mistä yhdistyksen toiminnassa ensisijaisesti on kiinnostunut.
>Jos jäsenellä on joitakin erityistaitoja tai resursseja joita voi ajatella tuovansa yhdistyksen arsenaaliin, nämä voidaan myös mielellään mainita hakemuksessa.
### Jäsenen oikeudet
>Jäsenellä on oikeus olla läsnä yhdistyksen kokouksissa ja ehdottaa aiheita kutsuttujen kokousten esityslistaan, kuitenkaan ei oikeutta nostaa aiheita äänestykseen näissä kutsutuissa kokouksissa.
>Aiheiden nostamisesta äänestykseen, lisää direktiivissä Kokouksia ja Äänestystä varten.
>Yhdistyksen talous, toimintasuunnitelma sekä johtokunta- ja jäsenkokousten pöytäkirjat tulee olla kaikkien jäsenten nähtävillä sekä yhdistyksen erkkotyökalut ja foorumi niinkuin myös yhdistyksen julkaisut ja tiedotteet jäsenten käytettävissä ja saatavilla.
>Jäsenellä on oikeus käyttää yhdistyksen resursseja toimintaan yhdistyksen nimissä yhdistyksen sääntöjen mukaisesti, sekä anoa yhdistyksen varoja toimintaa varten.
>Hankkiakseen varoja yhdistyksen tarkoituksen toteuttamiseksi jäsen voi anoa lupaa käyttää yhdistyksen rakennetta ekonomista toimintaa varten,so.
Lue lisää: [Direktiivi varojen anomiselle aatteellista toimintaa varten](3.4.Varojen_jakaminen_aatteellisia_projekteja_varten_direktiivi.md)
### Vastikkeellinen jäsentoiminta
>Jäsenellä on oikeus anoa mahdollisuutta osallistua tai pistää käyntiin tuloja tuovaa toimintaa joka voi toimia perustana vastikkeelliselle jäsentoiminnalle täyshoidon muodossa.
>Jäsenellä jolla on äänioikeus on yksi ääni kaikissa yhdistyksen jäsenkokouksissa. Jäsenellä jolla on äänioikeus on oikeus osallistua johtokunnan kokouksiin ja siellä tulla kuulluksi kysymyksissä joihin hänetukäteen on ilmoittanut kiinnostuksensa. Äänioikeutetulla jäsenellä on oikeus nostaa aiheita äänestykseen yhdistyksen virallisissa jäsenkokouksissa.
### Äänioikeus
>Jotta päätöksenteko perustuisi yhdistyksen aktiiviseen toimintaan ja yhdistyksen suunta olisi alkuperäisen vision mukainen, asetetaan äänioikeuden saamiseksi joitakin vaatimuksia aktiivisuudesta, omistautuneisuudesta sekä perehtyneisyydestä yhdistykseen.
### Kriteerit äänioikeuden saamiseksi
>Jotta jäsen voisi saada *(täyden*)äänioikeuden, seuraavien kriteerien tulee täyttyä:
Aktiivisuus yhdistyksessä
> - Jäsenen tulee osoittaa jatkuvaa aktiviteettia yhdistystoiminnassa vähintään kuukauden ajan
> - Jäsen on toistuvasti osoittanut luovaa osallistumista tai työpanoksia jotka selkeästi ovat edistäneet yhdistyksen tavoitteita
> - Jäsen on osoittanut aktiivista kiinnostusta yhdistyksen kehittämiseen
>Aktiivisuuden arvioinnissa otetaan huomioon viimeiset kolme kuukautta.
>Aktiivinen ja pysyvä Paratiisimailla eläminen lasketaan yhtäläiseksi edellä mainittujen aktiivisuutta määrittävien kriteerien kanssa.
Suhde yhdistykseen
> - Jäsenen tulee olla omistautunut yhdistykselle ja nähdä yhdistys pääasiallisena väylänä visioidensa toteuttamiselle
> - Jäsenen tulee osoittaa osaamista ja ymmärrystä yhdistyksen tarkoituksesta, säännöksistä ja voimassaolevista direktiiveistä, tapaamisessa vähintään yhden johtokunnan jäsenen kanssa.
### Äänioikeus erillisissä projekteissa ja toiminnoissa
> Äänioikeuden voi saada myös erillistä projektia tai toimintaa koskien.
>Tämän äänioikeuden voi antaa projektin/toiminnan vastuuhenkilö jos tällä on äänioikeus, muuten nimetty jäsenistön edustaja tai muu johtokunnan jäsen.
>Perusteena äänioikeuden saamiselle erillisessä projektissa/toiminnassa on jäsenen toistuvat panostukset projektissa/toiminnassa.
### Äänioikeus Paratiisimailta käsin
>Kun yhdistyksen hallussa on Paratiisimaata, jolla asuu jäseniä, pyritään varmistamaan, että mahdollisuus aktiiviseen vaikuttamiseen säilyy Paratiisimaan elämällä ja siitä kumpuavilla visioilla.
>Jos paratiisimaalla asuvien äänioikeutettujen jäsenten äänimäärä on selkeässä vähemmistössä, tullaan äänten arvoa säätelemään niin, että n. ⅔ kootusta äänten painosta tulee Paratiisimaalla eläville.
### Äänioikeuden hakeminen
>Hakemus äänioikeudesta jätetään kirjallisesti yhdistyksen johtokunnalle tai nimetylle jäsenistön edustajalle sähköpostitse, kirjeitse tai lomakkeella yhdistyksen kotisivuilla.
Hakemuksesta tulee selvitä
> - Millä tavalla jäsen aikoo osallistua yhdistystoimintaan
> - miten jäsen viimeisten kolmen kuukauden aikana on aktiivisesti osallistunut yhdistyksen toimintaan
>Johtokunnan tai nimetyn jäsenistön edustajan käsiteltyä hakemuksen, jäseneen otetaan yhteyttä mahdollista tapaamisajankohtaa varten.
>Johtokunta/jäsenistön edustaja varaa kolmen viikon käsittelyajan äänioikeuden hakemusta varten.
>Yhdistyksen johtokunta voi kumota jäsenen äänioikeuden jos jäsen ei yli kolmeen kuukauteen ole osoittanut jatkuvaa aktiivisuutta vähintään kuukauden ajan yhdistyksen toiminnassa, äänioikeuden vaatimien kriteerien mukaisesti.
>Jokainen peräkkäinen vuosi äänioikeutta pidentää tätä jaksoa neljännesvuodella korkeintaan vuoden pituiseksi.
>Päätöksen äänioikeuden kumoamisesta tekee johtokunta seuraavaa jäsen kokousta varten johon on valmisteltu esityslista, jossa päätöksestä myös voi tehdä valituksen. Päätös julkaistaan jäsenille myös yhdistyksen kotisivuilla.
>Päätöksen äänioikeuden takaisin saamisesta voi tehdä johtokunta, perustuen osoitettuun kiinnostukseen sekä aktiivisuuteen yhdistyksen toiminnassa vähintään kuukauden ajan.
### Äänioikeus jäsenkokousta varten
>Kiinnostuksen ilmoitus äänioikeudesta kokousta varten jossa on äänestys, tulee tehdä viimeistään 5 viikkoa ennen vuosikokousta tai muuta kokousta äänestyksellä jotta johtokunta ehtisi käsitellä hakemuksen ennen jäsenkokousta.
>Johtokunnan tulee ilmoittaa päätöksestä vähintään 3 viikkoa ennen kokousta, sekä julkaista se yhdistyksen kotisivuilla yhdistyksen jäsenille. Toivottaessa myös kirjeitse, puhelimitse tai sähköisen kommunikaation avulla. Mikäli johtokunnalla on mahdollisuus, se voi käsitellä hakemuksia äänioikeudesta myös lähempänä kokousajankohtaa.